Vedtekter

Nedenfor er inntatt foreningens vedtekter, med endringer 1 juli 2017. Som det vil fremgå av pkt 8, krever vedtektsendring 2/3 flertall på årsmøtet. Om plikt til medlemskap i foreningen vises til pkt 3, jfr også Medlemskap.

                            VEDTEKTER

FOR

HOSKELIE HYTTEVELFORENING
Stiftet 7/10-2000, org.nr 913 914 104, www.hoskelie.com

1. Foreningens formål

Hoskelie hyttevelforening (HH) har til formål å verne om medlemmenes rettigheter, deres felles interesser og medvirke til felles trivsel, herunder arbeide for god ivaretakelse av det ytre miljø innenfor medlemmenes interesseområde.

Foreningen er partipolitisk uavhengig.

Som del av vedtektene inngår også de gjensidige plikter og rettigheter som framgår av avtale mellom HH og Statskog SF. Avtalen følger som vedlegg til vedtektene. Dersom det er motstrid mellom avtalene må partene komme sammen for å finne fram til felles forståelse. Dersom dette ikke er mulig, må saken bringes inn for en tredje instans, som partene enes om.

For øvrig skal HH være bindeledd mellom medlemmene og Statskog SF som grunneier i alle felles anliggender, og ha rett til å opptre på vegne av alle medlemmene i saker som angår fellesskapet.

2. Ansvar for drift og vedlikehold av felles infrastruktur

HH har ansvar for framtidig drift og vedlikehold av felles veier, parkeringsplasser og borebrønner innenfor reguleringsplanen for Hoskelie hyttefelt, og hovedvegen utenfor regulert område, slik det er kontraktfestet i avtale mellom den enkelte fester og Statskog ved Terra Eiendomsutvikling AS.

Det vises også til stadfestet reguleringsplan for Hoskelie hyttefelt, og den festekontrakt som er inngått mellom Statskog og enkelte fester.

3. Hvem som skal og kan være medlem i HH.

a) Medlemskap i HH har alle hytteeiere i Hoskelie innenfor regulert område (regulert fra 1999) og utenfor regulert område (eldre hytter før 1999).

b) Det føres egent regnskap for veidrift i HH.

c) Det føres eget regnskap for brønndrift i HH. Rett til å benytte vannposter har alle som betaler vedtatt engangsavgift og driftsavgift.

4. Adgang til og ansvar for felles veianlegg

a) Det felles veianlegget skal være stengt med bom ved Besseggen Fjellpark Maurvangen, slik det er i dag. Andelseiere i HH skal ha egen nøkkel til bommen. I tillegg skal Statskog SF, Vågå fjellstyre, Vågå kommune, Eidefoss A/S, Vågå Røde Kors Hjelpekorps og AMK Vågå hver for seg ha egen nøkkel til bommen. HH har for øvrig rett til å utlevere nøkkel til den/de som styret måtte finne det nødvendig for å ha slik nøkkel.

b) Hver hytteeier i HH er forpliktet til å utbedre skader utover vanlig slitasje som oppstår som følge av sin bruk av veien. Trafikk med anleggsmaskiner langs veien tillates uansett ikke uten godkjennelse fra styret.

5. Vinterbrøyting — vinterparkering

HH har forhandlet fram en rammeavtale som sikrer andelseiere vinterparkering. HH skal følge opp beslutninger som fattes på årsmøtet slik at formelle avtaler med kommunen og Statskog ivaretas.

6. Bestemmelser for ivaretakelse av det ytre miljø

Hytteeierne i HH har plikt og rett til å vise omsorg for og i ivaretakelse av det ytre miljø i hytteområdet Hoskelie. Herunder gjelder for alle:

a) Kjøring med motorkjøretøy på det felles veianlegget skal skje hensynsfullt og med omtanke. Høyeste tillatte hastighet er 30 km/t.

b) Campingvogner eller bobiler tillates ikke oppstilt ved veier, på parkeringsplasser eller festetomter i mer enn 2 sammenhengende netter. Unntak gjøres for første byggeperiode, inntil hovedhytte er ferdigstilt.

c) For hytte med strømforsyning skal utebelysning bare anvendes når hytten er i bruk.

d) Hoskelie hyttefelt omfattes av Vågå kommunale renovasjonsordning. HH har ansvaret for fellestiltak vedrørende ordningen for medlemmene i HH, og medlemmene plikter å rette seg etter anvisninger fra HH.

Supplerende bestemmelser under dette punktet kan fremmes som sak under punkt 9 på årsmøtet og vedtas med 2/3 flertall.

7. Årsavgifter i HH

Årsavgifter for drift knyttet til veier og vannposter i HH fastsettes av årsmøtet i HH. Satsene beregnes på grunnlag av godkjent regnskap for vei og vannposter, og skal dekke de respektive reelle driftskostnader.

a) Driftsavgift for veivedlikehold svares i form av årlig egenandel, dugnadsinnsats eller alternativt dugnadsvederlag ved uteblivelse fra dugnad.

Årsmøtet i HH kan også vedta innkrevd anleggstilskudd i forbindelse med gjennomføring av særskilte tiltak på veianlegget.

b) Driftsavgift for bruk av vannposter, svares i form av årlig driftsavgift og dugnadsinnsats, alternativ dugnadsvederlag ved uteblivelse fra dugnad.

Det svarer lik driftsavgift/dugnadsvederlag for alle som bruker vannposter.

Årsmøtet i HH kan også bestemme innkrevd anleggstilskudd fra brukere av vannposter i forbindelse med gjennomføring av særskilte tiltak på brønnanlegget.

Medlemsåret følger kalenderåret.  

c) Årlige driftsavgifter og dugnadsvederlag for uteblivelse fra årets dugnad, samt eventuelt anleggstilskudd betales innen betalingsfristen for tilsendt giro.

Hvis et medlem/andelseier har utestående 2 års driftsavgifter til HH, plikter HH om nødvendig å inndrive restansen ved vanlig forliksklage. For nye tomtefestere kan Statskog, innen sin panterett, på vegne av HH tvangsdrive slike restanser.

8. Styret

a) HH ledes av et styre på 5 medlemmer, bestående av leder, kasserer, sekretær og 2 styremedlemmer. Valgbare til styre er alle medlemmer i HH, eller annet familiemedlem med fullmakt.

Forslag til styre i HH legges fram av valgkomiteen på årsmøtet. Styret i HH velges av årsmøtet.

Leder i HH velges for 1 år. Styremedlemmer velges for 2 år, dog slik at bare 1 styremedlem er på valg hvert år. I tillegg til de faste styremedlemmer skal det velges 2 varamedlemmer, også for 2 år.

Styret er beslutningsdyktig når lederen og 2 medlemmer av styret er tilstede. Ved eventuelt stemmelikhet er lederens stemme avgjørende.

Styret fører protokoll fra sine møter.

Styret kan ikke, uten spesiell fullmakt, forplikte medlemmene

9. Årsmøtet

Årsmøtet avholdes lørdag i første helg i juli hvert år. Samme helg avholdes også aktuelle dugnader.

Innkalling til årsmøtet sendes skriftlig til medlemmene med minst 14 dagers varsel.

Sammen med innkalling sendes:

  • Reviderte regnskaper for siste regnskapsåret før årsmøtet.
  • Forslag til handlingsplan og budsjett med satser for
    driftsavgift/dugnadsvederlag for neste regnskapsår.
  • Valgkomiteens innstilling.
  • Redegjørelse for de saker som faller under punkt f) nedenfor.

Årsmøtet ledes av en møteleder valgt av de frammøtte deltagere ved møtets begynnelse. 

Årsmøtet behandler:

a) Styrets beretning

b) Årsregnskap for HH. Revisorens beretning for avsluttet regnskaps år.

c) Handlingsplaner og budsjett for nytt regnskaps år.

d) Fastsettelse av driftsavgifter/dugnadsvederlag i HH.

e) Valg av:

  • Leder
  • Kasserer
  • Sekretær
  • 2 styremedlemmer (vei og vannpost)
  • 2 varamedlemmer
  • Aktivitetskomiteer etter behov
  • Valgkomité
  • Revisor

f) Øvrige saker: Saker som ønskes fremmet må være styret i hende senest 1 mnd før årsmøtet avholdes.

g) Eventuelt. Her tas opp saker som kan være retningsgivende for kommende styre.

Ved avstemning har hvert medlem, eller hans/hennes familiemedlem med fullmakt, kun en stemme. Alle saker avgjøres med alminnelig flertall blant de frammøte, hvis ikke annet er bestemt, jfr. vedtektenes pkt. 6 og 12. Ved stemmelikhet er møtelederens stemme avgjørende.

Årsmøteprotokoll underskrives av møteleder og 2 medlemmer valgt av årsmøtet ved møtets begynnelse. Utskrift av protokollen fremlegges på neste årsmøte.

10. Godtgjørelse til styre- og utvalgsmedlemmer

Verv i styret og driftsutvalgene er i utgangspunktet ulønnet tillitsverv. Årsmøtet kan imidlertid vedta å gi styrets leder godtgjørelse i forhold til ekstraordinær innsats.

Dog skal HH godtgjøre styremedlemmenes direkte utgifter til reiser og andre relevante utlegg i forbindelse med styrearbeid og deltagelse i interne og eksterne møter, når slike utgifter ikke kan dekkes inn på annen måte. Reiser med egen bil godtgjøres med for tiden kr 1,50 pr km.

Styret kan avholde interne møter pr telefon, forutsatt at vedtak truffet i slike møter innføres i protokoll med medlemmenes stemmegivning og underskrift.

11. Ekstraordinær årsmøte i HH

Ekstraordinært årsmøte innkalles når styret eller revisor finner dette nødvendig, eller når minst 1/10 av medlemmene skriftlig krever dette for å få behandlet en bestemt angitt sak, Innkallelsen skal inneholde redegjørelse for saken som skal behandles.

Styret skal sørge for at ekstraordinært årsmøte holdes innen en måned etter at kravet er framsatt.

12. Vedtektsendringer

Beslutning om å endre vedtektene treffes av årsmøtet, hvis ikke saken er av slik karakter at det kreves ekstraordinært årsmøte. Beslutningen krever tilslutning fra minst 2/3 av de medlemmer som er representert på årsmøtet.

Overstående vedtekter er revidert etter årsmøtet i HH 01.07.2017, og kan tinglyses som en del av festekontrakten på de nye festetomter i Hoskelie hyttefelt.

Disse vedtekter erstatter tidligere vedtekter og avtaler av den 07.07.2007.

Vedtektene, samt senere vedtektsendringer, skal oversendes Statskog SF til orientering

I styret for Hoskelie hyttevelforening:

Bjørn Haraldseth                    Marianne Jøsang                    Svein Bakkom  
Leder                                         Kasserer                                    Styremedlem/sekr 

Tor Erik Moen                                    Knut Martin Giverhaug
Veidrift                                                 Brønndrift

Del denne siden